Volledig scherm
CDA-raadslid Eric van der Aa. © Carlo ter Ellen DTCT

CDA doet beroep op inwoners in strijd tegen afvaldump in Enschede

AudioENSCHEDE - Afvaldump en bijplaatsingen naast afvalcontainers is een zorg van veel Enschedeërs. Er zijn enkele politieke partijen die hun twijfels hebben bij diftar, het beleid waarbij betaald wordt voor restafval.  Het CDA vindt juist dat er wel wat meer verantwoordelijkheid bij de samenleving mag worden gelegd. 

“Het systeem zit goed in elkaar”, zegt CDA’er Eric van der Aa op de radio bij 1Twente. “Maar in een stad als Enschede zie je dat het toch wat problemen oplevert omdat een aantal mensen de verantwoordelijkheid niet neemt.” 

Van der Aa legt de verslaggevers van Tubantia en 1Twente uit wat de gemeente volgens hem zou moeten doen, om afvaloverlast te beperken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Stationszanger Hans haalt optreden in Enschede mogelijk in
    Video

    Stations­zan­ger Hans haalt optreden in Enschede mogelijk in

    Stationszanger Hans Jansen trok dinsdag door het land om op alle stationspiano's te spelen. Het gemaakte schema voor zijn recordpoging verliep uitstekend, tot na het optreden in Arnhem een trein met pech roet in het eten gooide. De Zwollenaar besloot last-minute het optreden in Enschede af te blazen en pakte de trein naar Zwolle om de drie resterende optredens nog te kunnen verzorgen. De Stentor sprak daags na de recordpoging met de Zwollenaar.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.