Volledig scherm
Pinautomaat blijvend buiten gebruik, staat op het plakkaat bij de enige pinautomaat in Lonneker. Matthie Kroezen (links) en Hans Strootman van de dorpsraad lezen het met verbijstering. © Cees Elzenga/hetoog.nl

CDA in de bres voor terugkeer pinautomaat in Lonneker

LONNEKEER - CDA-raadslid Ton ten Vergert roept het Enschedese college van burgemeester en wethouders op om met de directie van de Rabobank Enschede - Haaksbergen in gesprek te gaan. Het doel: de enige pinautomaat in Lonneker moet weer in gebruik worden gesteld. 

De enige pinautomaat in Lonneker, aan de Scholte Reimerstraat, was vorige week dinsdag door de Rabobank plotseling buiten werking gesteld. Dit, terwijl volgens de Dorpsraad Lonneker veel ouderen van deze voorziening in het dorp afhankelijk zijn.

Bewoners overdonderd

In Lonneker is de verontwaardiging groot. De bewoners zijn er volgens dorpsraadvoorzitter Matthie Kroezen volledig door overdonderd. De Rabobank heeft hierover volgens hem niet gecommuniceerd met klanten, noch met de gemeente en de dorpsraad.

Quote

CDA roept college Enschede op om met Rabobank in gesprek te gaan

Op de mededeling van de bank dat de automaat buiten werking is gesteld, worden wel twee alternatieven genoemd. De dichtstbijzijnde automaat is de Oldenzaalsestraat schuin tegenover Hu’s Garden. En anders in winkelcentrum Deppenbroek. Maar die zijn volgens Kroezen voor veel ouderen moeilijk te bereiken. Bovendien betalen vooral de oudere mensen in Lonneker vaak nog met contant geld en zijn ze aangewezen op de pinautomaat in het dorp.

Van kastje naar de muur

Kroezen zegt dat hij bij de Rabobank telefonisch van het kastje naar de muur is gestuurd. Een reden voor de buitenwerkingstelling heeft hij niet gekregen. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.