Rechtbank Almelo
Volledig scherm
Rechtbank Almelo © Lars Smook

Celstraf en behandeling voor doorgedraaide vrouw die medewerkster MST gijzelde

ENSCHEDE/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Debby P. (41) uit Enschede veroordeeld omdat ze afgelopen zomer een medewerkster van het MST gijzelde in een werkkamer. P. kreeg een gevangenisstraf van anderhalf jaar waarvan 11 maanden voorwaardelijk opgelegd.

Naast de celstraf moet de Enschedese haar slachtoffer 1500 euro schadevergoeding betalen. Ook mag ze geen contact meer opnemen met de medewerkster maar ook niet in een straal van een paar honderd meter van de vrouw komen. Tot slot moet P. zich voor maximaal één jaar laten opnemen in een kliniek om te werken aan haar psychische- en verslavingsproblemen.

Verwarde blik

Twee weken geleden werd bij een zitting duidelijk dat de Enschedese met een verwarde blik in haar ogen de kamer van het slachtoffer binnen kwam. Daar draaide ze de deur op slot en begon als een dolle met een schaar in te steken op de dichte deur. P. was op de vlucht voor een gewelddadige ex die haar bedreigd had maar of dat klopt is niet duidelijk. Op het moment van het incident had de psychotische drugsgebruikster al een paar dagen geen medicatie geslikt waardoor het goed mogelijk is dat ze waanbeelden achtervolgde. Waanbeelden die mogelijk versterkt werden door haar cocaïnegebruik.

Voor het slachtoffer duurden de minuten die ze met P. opgesloten zat eeuwig. Ze is nog steeds angstig en is doodsbang dat P. nog een keer tegen komt. Een collega van de werkneemster, die P. had zien binnenstormen, vertelde politiemensen dat ze serieus vreesde dat P. de opgesloten vrouw zou doden. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.