Centrale bibliotheek overweegt verhuizing naar Muziekkwartier Enschede

VIDEOENSCHEDE - De openbare bibliotheek Enschede gaat onderzoeken of het mogelijk is om van de locatie Pijpenstraat te verhuizen naar het Muziekkwartier, dat nu bestaat uit het Muziekcentrum en het Wilminktheater. Doel is om samen met poppodium Atak, ArtEZ Conservatorium, Het Orkest van het Oosten, Kaliber Kunstenschool, de Nederlandse Reisopera en het Wilminktheater en het Muziekcentrum, de culturele huiskamer van Enschede te worden.

Daar is meer voor nodig, vinden de zeven instellingen die nu al in de culturele gebouwen zijn gehuisvest. Zij willen een gezamenlijke nieuwe entree bouwen aan de kant van het Wilminkplein. Nu heeft elke instelling zijn eigen entree. Beluister hieronder het gesprek tussen TV Enschede FM en directeur van de bibliotheek Gerard Kocx over de verhuizingsplannen. 

Een nieuwe entree en ontvangsbalie biedt grote organisatorische voordelen en verbetert de sociale controle en veiligheid op het plein. De investering wordt geraamd op ruim 1,1 miljoen euro. De gemeente zou 7,5 ton moeten bijdragen. De verbouwing is gepland in de zomer van 2019.

TV Enschede FM sprak over de plannen met wethouder Jeroen Hatenboer van de gemeente Enschede en Angelina Schoonewille, voorzitter van de Stichting Muziekkwartier. Bekijk die video hierboven terug. B

Volledig scherm
Centrale bibliotheek overweegt verhuizing naar Muziekkwartier. © Emiel Muijderman

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.