Volledig scherm
Archieffoto van het DCW-terrein © Lars Smook

‘Chaos op Zuiderval Enschede door Hornbach’

ENSCHEDE - Algemeen directeur Harry Sulmann van Nettorama is onaangenaam verrast door de ontwikkelingen rond de verkoop van het DCW-terrein aan Hornbach.

De Duitse bouwmarkt krijgt volgens hem in alle opzichten zijn zin. In de stadsdeelcommissie Oost schetste hij deze week de toekomstige verkeerssituatie op de Zuiderval en Kuipersdijk.

Verkeerschaos
Horbach mag zowel op de Zuiderval als Kuipersdijk ontsluiten. „Ik verwacht een verkeerschaos op de Zuiderval. Op de parkeerplaats is plek voor 450 auto’s. De bezoekers hebben geen inzicht wanneer de parkeerplaats nu wel of niet vol is. Met alle gevolgen van dien”, lichtte Sulmann zijn bezwaren toe.

Effecten
Daarnaast waarschuwde hij de leden van de stadsdeelcommissie Oost voor de effecten die volgens hem tot in Duitsland merkbaar zullen zijn. „De kans op meer leegstand, van bijvoorbeeld de naburige Praxis, is groot. GroenRijk heeft de deuren al gesloten. Ik vraag de gemeenteraad een zorgvuldige keuze te maken.”

Gemeenteraad
Wethouder Jeroen Hatenboer heeft geen problemen met de toekomstige situatie. Maar voor Niels van den Berg (Burgerbelangen Enschede) is de verkoop aan Hornbach maandag in de gemeenteraad in ieder geval geen hamerstuk.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.