Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Colijn Tuincentrum GroenRijk Enschede: 'Ik kan nu nog goed afscheid nemen'

ENSCHEDE - Het oudste tuincentrum van Enschede gaat dicht. GroenRijk aan de Industriestraat sluit op 18 oktober de deuren. Eigenaar Rob Colijn vertelt dat de toekomstverwachting van het bedrijf niet denderend zijn, hij geen opvolging heeft en de consumenten met het grootste gemak in super- en bouwmarkten, via internet planten, bloemen en andere tuincentrumproducten kopen.

"Ik kan nu nog goed afscheid nemen. Over drie jaar was dat een veel moeilijker verhaal geworden."

Gesprekken
Colijn wil z'n opstallen verkopen en zegt al verschillende gesprekken te hebben gevoerd. Er is nog geen concreet bod op zijn bezittingen uitgebracht. Vader Jan Colijn, bijna 80 en nog steeds werkzaam in het bedrijf, die in 1974 met het bedrijf begon heeft er vrede mee. "Al doet het wel pijn." De vier vaste medewerkers van GroenRijk moeten een andere baan zoeken.

  1. Premier Mark Rutte neemt blik achter de schermen bij Tubantia en 1Twente
    Play
    VIDEO

    Premier Mark Rutte neemt blik achter de schermen bij Tubantia en 1Twente

    ENSCHEDE - Premier Mark Rutte beëindigde zojuist zijn werkbezoek aan Enschede met een bezoek aan het Balengebouw. De minister-president kreeg een blik achter de schermen van de Newsroom - het samenwerkingsverband van Tubantia en 1Twente Enschede. Rutte was zichtbaar onder de indruk van de Newsroomredactie en de televisiestudio's. „Ik kan me goed voorstellen dat hier goede producties ontstaan als iedereen samenwerkt”, aldus Rutte.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.