Volledig scherm
© Lars Smook

College Enschede wil meldingsplicht voor paasvuren

ENSCHEDE - Om beter zicht te krijgen op het aantal paasvuren in Enschede, wil het college een meldingsplicht invoeren. Aanleiding is het afgelopen paasweekend, toen door de droogte alle paasvuren afgelast werden.

De regels rondom paasvuren zijn vorig jaar nog versoepeld. In het kader van een vermindering van de regeldruk is de stookontheffing afgeschaft voor open vuren tot 500 kuub snoeihout. Dit betekent minder ambtelijke inzet in het vergunningstraject en minder rompslomp voor paasvuurbouwers.

Nadelen

Toen in april een stookverbod werd afgekondigd, kwamen de nadelen van het afschaffen van de ontheffing aan het licht. De gemeente had geen idee van het aantal paasvuren en dat maakte communicatie met bouwers over het stookverbod, maar ook over een kostenregeling voor het afvoeren van de brandstapels, erg lastig. Op basis van een oude lijst is persoonlijk contact gezocht met een kleine twintig mogelijke paasvuurbouwers.

Illegaal

Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen wil het college via de Algemene Plaatselijke Verordening een meldplicht invoeren voor brandstapels tot 500 kuub. Bij de gemeente is overigens slechts een geval bekend van een illegaal aangestoken paasvuur, in Twekkelo. De melding kwam te laat en de dader is niet bekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.