Volledig scherm
Theaterzaal in Concordia © Marieke Bakker DTCT

Concordia Enschede komt met speciaal tarief voor studenten

ENSCHEDE - Enschede, studentenstad. Daar wil Concordia Film en Theater de komende tijd flink werk van maken. Om studenten naar de film of het theater te lokken, komt er voor hen een speciaal tarief.

Waarschijnlijk gaat een bioscoopkaartje voor deze groep 5 euro kosten, en een theaterticket 10 euro. "Te weinig studenten weten dat Concordia er is. Enschede heeft de ambitie om studenten voor de stad te behouden als ze zijn afgestudeerd. Cultuur is een belangrijke vestigingsfactor voor hoogopgeleide mensen. Concordia kan daar een rol in spelen", zegt theaterprogrammeur Annemarie Wenzel van Concordia. Concordia wil toe naar een vaste prijs voor iedereen onder de 30 jaar.

Aanbod

Zeker is wel dat Concordia het komende seizoen zo'n 75 voorstellingen op het podium heeft staan. Van beginnende cabaretiers tot try-outs van gearriveerde theatermakers en jeugdtheater, alles komt voorbij. André Kerver gaat door met zijn voorstellingen waarin hij het Borboleta-gezelschap koppelt aan schrijvers. Ook Magda Nij Bijvank gaat door met haar diensten. Bij iedere wisseling van het seizoen, heeft zij een programma met sprekers en een koor.

Op het programma staan veel try-outs. Katinka Polderman staat er, Theo Nijland, Spinvis, Javier Guzman, maar ook Rob Mosterd met zijn Hammond Group. Daarnaast wordt het aanbod aan jeugdtheater in het nieuwe seizoen uitgebouwd. ,,Broodje kind op de zondagmorgen, waarin een voorstelling voor de allerkleinsten kan worden gecombineerd met een ontbijtje, krijgt een vervolg. Ook in de schoolvakanties willen we het aanbod voor kinderen steviger neerzetten."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.