Volledig scherm
Het Rijksmuseum Twenthe wil Enschede binnenlaten, maar de zon buiten houden. Foto: Wim Corduwener

Contact met de stad

ENSCHEDE - Een man een man, een woord een woord. Directeur Arnoud Odding van het Rijksmuseum Twenthe beloofde vorig jaar dat de luiken open zouden gaan.

Hij was toen druk met de redding van het museum, dat wat hem betreft midden in de Enschedese samenleving staat. En een museum dat oogt als een gesloten bastion, zoals het museum aan de Lasondersingel zich de afgelopen jaren zo in zichzelf gekeerd presenteerde, dat past niet.
Een paar luiken zijn nu open. De ramen zijn beplakt met folie om de lichtinval te dempen. Binnen hangen olieverfschilderijen die niet zo van zonlicht houden.

De komende tijd experimenteert het museum met verschillende folies om te kijken welke de beste is.
In september als de tentoonstelling ‘Paden naar het paradijs’ opent, gaan alle luiken open.
Dat is nog even wachten dus.

www.rijksmuseumtwenthe.nl

  1. Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen
    Play
    VIDEO

    Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen

    ENSCHEDE - Vooraf weet ze nooit wat ze gaat maken, maar dat er uiteindelijk een prachtige creatie komt, staat vast. Natuurmens Riki Cupers startte bloemstukken in de vorm van landschappen te creëren met haar vader, nadat hij niet meer met haar de bossen en bergen in kon trekken. Het zorgt ervoor dat Riki straks een van de meest opvallende standhouders is op de kerstmarkt in 't Hoogeland. "Mijn oma zei altijd: 'Ie bint nooit te oald om wat te leern."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.