Anna Hartman (86) van De Posten wordt met touw en tas via het balkon voorzien van wat spulletjes. Ze helpt haar familie haar de komende tijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna Hartman (86) van De Posten wordt met touw en tas via het balkon voorzien van wat spulletjes. Ze helpt haar familie haar de komende tijd. © Ietje Koiter-Hartman

Corona-update: besmettingen in Twente naar 67, zware tijden in verpleeghuis

ENSCHEDE - Het Twentse nieuws omtrent het coronavirus volgt zich in zo’n hoog tempo op, dat het bijna niet bij te benen is. Daarom maken we twee keer per dag een overzicht van de laatste regionale ontwikkelingen. Zo bent u snel helemaal bij.

In de regio Twente zijn vrijdag 13 mensen positief getest op het coronavirus, meldt de GGD Twente. Het totaal aantal positief geteste personen in onze regio komt hiermee op 67 personen. Hoeveel patiënten weer beter zijn, wordt in dit cijfer niet meegenomen.

In verpleeghuis Gereia in Oldenzaal is één bewoner besmet geraakt met coronavirus. De persoon wordt geïsoleerd verpleegd door personeel in beschermende kleding. Het is de derde besmetting binnen een instelling van zorggroep Sint Maarten. Eerder waren besmettingen ontdekt in Ootmarsum en Denekamp.

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.