160 Twentenaren belandden na een positieve coronatest in het ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
160 Twentenaren belandden na een positieve coronatest in het ziekenhuis. © Carlo ter Ellen DTCT

Corona-update | Doden in helft van Twentse gemeenten, uitvaartbranche merkt gevolgen crisis

ENSCHEDE - Het Twentse nieuws omtrent het coronavirus volgt zich in zo’n hoog tempo op, dat het bijna niet bij te benen is. Daarom maken we elke dag een overzicht van de laatste regionale ontwikkelingen. Zo bent u snel helemaal bij.

Er zijn op dit moment sterfgevallen gemeld in zeven van de van de veertien Twentse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die zaterdagmiddag zijn gepubliceerd. Op een kaart van het instituut is te zien dat in Wierden, Dinkelland, Oldenzaal, Borne, Hengelo, Almelo en Enschede inwoners zijn overleden na een positieve coronatest.

Tekst gaat verder onder de foto. 

De kaart met gemelde sterfgevallen na een positieve coronatest. De gegevens werden zaterdagmiddag door het RIVM gepubliceerd.
Volledig scherm
De kaart met gemelde sterfgevallen na een positieve coronatest. De gegevens werden zaterdagmiddag door het RIVM gepubliceerd. © RIVM

Exacte aantallen worden door het RIVM niet gemeld. De kaart laat het aantal sterfgevallen per 100.000 inwoners zien, en daaruit blijkt dat het aantal overleden coronapatiënten in Oldenzaal en Borne relatief gezien het hoogst is. De gegevens van het RIVM zijn hier te vinden.

15 nieuwe ziekenhuisopnames

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.