Corona brengt Twentse ondernemers in de problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Corona brengt Twentse ondernemers in de problemen. © Paul Rapp

Corona-update | Duizenden Twentse ondernemers in het nauw, tips voor thuisblijven met pubers

ENSCHEDE - Het Twentse nieuws omtrent het coronavirus volgt zich in zo’n hoog tempo op, dat het bijna niet bij te benen is. Daarom maken we twee keer per dag een overzicht van de laatste regionale ontwikkelingen. Zo bent u snel helemaal bij.

Leon Wiggers en dochter Zoe hebben zich bij de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) gemeld voor hulp.
Volledig scherm
Leon Wiggers en dochter Zoe hebben zich bij de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) gemeld voor hulp. © Annina Romita

Al 5000 ondernemers uit Twente en de Achterhoek hebben zich bij de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) gemeld met de boodschap dat ze door de coronacrisis niet meer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Een van de bedrijven die hulp hebben gevraagd is dat van kapper Leon Wiggers (53) en zijn dochter Zoë (20) uit Enschede. „De inkomsten zijn nul sinds we op slot zijn gegaan en we hebben geen financiële buffer”, zegt de eigenaar van Barbershop Sick Puppy in Enschede.

Vader en dochter Wiggers openden hun kapperszaak in januari 2019. Ze huurden een pandje aan de Walstraat in het centrum dat casco werd opgeleverd. „We hebben het zelf afgebouwd en ingericht, daar is al ons geld in gaan zitten.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.