Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen

Corona-update: MST krijgt hulp van militairen, aantal opnames in ziekenhuis stijgt licht

ENSCHEDE - Het Twentse coronanieuws is bijna niet bij te benen. Daarom maken we elke dag een overzicht van de laatste regionale ontwikkelingen. Zo bent u snel helemaal bij.

Ziekenhuis MST in Enschede krijgt hulp van twintig verpleegkundigen van Defensie. Zij werken sinds kort zowel op de corona-afdeling als op de normale afdelingen. In ZGT (Almelo/Hengelo) en het SKB in Winterswijk werken geen verpleegkundigen van Defensie. 

  1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
    PREMIUM

    Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

    ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.