Volledig scherm
Proef Eet in 2010, toen Bij Flip nog Eetcafé Central Park (op achtergrond, met zwarte luifels) heette. © Reinier van Willigen

CP in Enschede wordt Eetcafé Bij Flip

ENSCHEDE - Na negen jaar Central Park en drie jaar CP wordt het per 30 augustus, bij de opening van Proef Eet, Eetcafé Bij Flip.

De naam Bij Flip komt van de uitbater, Ronald Philippa, die bij velen bekend staat als Flip, zo legt Tom Kuijpers, de andere uitbater, uit. „We hebben voor de naamsverandering gekozen omdat we niet langer als CP door het leven wilden gaan. Enerzijds omdat het teveel het verleden van Central Park met zich meedroeg. Op zich niet negatief, maar we hebben inmiddels toch een ander pad gekozen. En anderzijds omdat CP in verkeerde kringen ook wordt gebruikt als afkorting voor Child Pornography. Dat wil je natuurlijk niet.”

Met de nieuwe naam, komen er ook nieuwe bedrijfskleding, nieuw glaswerk, een nieuwe menukaart en een nieuwe naam op de gevel van de zaak aan de Langestraat.

Goed doel 

Bij Flip introduceert op de Proef Eet een Chef’s Table voor een goed doel. Per ‘table’ worden twee gasten voor twee uur in de watten gelegd.  Dat is voor de gasten die zich ervoor aanmelden (maximaal zes Chef’s Tables tijdens de Proef Eet) helemaal gratis.

„Na afloop geven we de gasten een enveloppe. We verzoeken hen daarin het bedrag te stoppen dat deze ervaring hen waard was. Deze zes gesloten enveloppen overhandigt (Bij) Flip aan de Stichting Leergeld Enschede.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.