Parkeervak-afhaal bij Lutscher Alm en medewerkers van Brood-Nodig.nu, nieuwe webshop met versproducten uit Twente.
Volledig scherm
Parkeervak-afhaal bij Lutscher Alm en medewerkers van Brood-Nodig.nu, nieuwe webshop met versproducten uit Twente. © Martijn Veltmann

Creatieve parkeervak-afhaal in Enschede; soep op de stoep tegen eenzaamheid in Haaksbergen

Luchtig coronanieuwsTwente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden. 

Parkeervak-afhaal

De parkeervakken bij Lutscher Alm in Enschede mogen sinds de noodgedwongen sluiting van het restaurant dan niet meer vol staan, het steakhouse heeft ze nog volop in gebruik. En dat gebeurt op een wel heel creatieve manier: klanten krijgen bij de bestelling van hun jägerschnitzel, spareribs of zalmfilet een bestelbevestiging met een... parkeervak-nummer! 

Buurtkinderen hebben de nummers netjes met stoepkrijt op de parkeerplaats getekend. Bij aankomst op de parkeerplaats, komen medewerkers je maaltijd brengen. Dat kan niet missen!

Soepje op je Stoepje

In de tijden van het coronavirus lijkt het alsof we nóg meer kunnen genieten van lekker eten. Niet voor niets komen twee meiden uit Haaksbergen met de actie ‘Soepje op je Stoepje’. Het initiatief is simpel: de zussen Fleur en Lisa Terhürne koken een pan verse soep en gaan ermee naar hun oudere dorpsgenoten.

Om de ouderen op te vrolijken in deze eenzame tijden, worden ze bij de voordeur voorzien van een lekker bakje soep. Aanmelden? Dat kan bij de meiden zelf. O, en de jonge ‘chefs’ betalen het ook nog eens uit hun eigen zak. Wat een toppers! 

Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Videoboodschap van je docent

Ze zijn er in overvloed: lieve boodschappen van docenten aan hun leerlingen. Want, nu het contact in de leslokalen abrupt is stopgezet, missen ze elkaar simpelweg enorm. 

Ook de docenten van de Bonhoeffer College in Enschede kwamen met een warme boodschap voor leerlingen en hun ouders. ‘We missen jullie en zijn enorm trots op jullie. Pas goed op jezelf!’, is te lezen op blaadjes die de docenten vasthouden in de video. De video sluit af met een groot, rood hart. Lief! 

Gebakje van de bakker?

Twentse krentenwegge, meergranenbrood, rodebessensap en bolgebak: versproducten als deze kun je vanaf nu ook vanaf de bank bestellen. Ze komen ‘gewoon’ van de bakker en uit het restaurant. Het plan van internetmarketingbureau Silk.nl uit Rossum lag vóór de coronacrisis al klaar, en is met een sneltreinvaart uitgewerkt tot een webshop met alles erop en eraan. Sinds vannacht zijn de producten van Othmar Bier, Lutscher Alm, La Bomba, Oold Bleank en Bakkerij Roeland te bestellen via Brood-Nodig.nu.

De boodschappen worden voorlopig enkel aan huis geleverd in Oldenzaal, Rossum en Denekamp. „Maar”, zegt een enthousiaste Martijn Veltmann van Silk.nl „de kans bestaat dat we gaan opschalen en op meer plekken gaan bezorgen. Het is afwachten hoe hard het gaat, kiek’n wat het wordt!” 

Doel van Brood Nodig is niet alleen mensen ‘ontzorgen’ door ‘broodnodige producten’ aan huis te brengen, het is ook bedoelt om Tukkers weer aan de bak te krijgen. Mocht de vraag groot zijn, dan kunnen medewerkers van aangesloten bedrijven aan de slag voor de nieuwe webshop. Twee vliegen in één klap. 

Volledig scherm
© Martijn Veltmann
Volledig scherm
© Schermafbeelding Brood-Nodig.nu

Paaseitjes 

Het is een week vol verrassingen in Albergen: De Wereldwinkel Albergen verraste  plaatselijke artsen en apothekers met een smakelijk doosje paaseitjes en politieagenten in het dorp ontvingen een traktatie van basisschool De Wiekslag. Mooie waardering in moeilijke tijden. En zeg nou zelf: van chocola wordt toch iedereen blij? 

Volledig scherm
© GinoPress B.V.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.