Cryptobedrog in Twente: ‘Het was te mooi om waar te zijn’

ENSCHEDE - De ondergang van het cryptoplatform Bitconnect laat ook in Twente zijn sporen na. Regionale promotors van Bitconnect zeggen dat ze met de dood worden bedreigd door investeerders die hun geld kwijt zijn. Bitconnect lijkt, nu de stekker er uit is, in alles op een piramidespel.

Volgens mensen die haar kennen, is de splinternieuwe Mercedes waarin cryptogirl, Laura (27) uit Enschede in een promotiefilmpje figureert, niet van haarzelf, maar de woning waar de promo is opgenomen wel. De blondine trekt na binnenkomst de koelkast open, haalt er een fles Moët & Chandon-champage uit, en schenkt in. Met het glas bubbels in haar hand klapt ze de laptop open en ziet dat er op haar rekening bij Bitconnect 160.000 dollar staat.

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.