Dames sprinten op hoge hakken door Enschedese binnenstad

VideoENSCHEDE - Hoewel er maar vijf deelnemers waren, werd er zaterdag niet minder hard gestreden tijdens de Stiletto Run in het centrum van Enschede. Valerie Vaanholt uit Deurningen werd vlak voor de finish ingehaald door haar vriendin Moniek.

Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Uit voorzorg had de organisatie toch maar EHBO'ers geregeld: tijdens het hardlopen op stiletto's van minstens 6 centimeter hoog kan natuurlijk van alles misgaan. Vijf deelnemers vertoonden zich zaterdagmiddag aan de start van de race, georganiseerd door het Wilminktheater om de musicalvoorstelling Kinky Boots te promoten.

Die speelt tussen 20 en 23 februari en gaat over een slechtlopende schoenenfabriek en over 'jezelf zijn'. Op de poster prijken rode lakleren laarzen, net over de knie. Laarzen die presentator Sander Kuiken ook droeg en gebruikte om na de warming-up op te hollen.

Hakkentik

Onder grote belangstelling van het winkelend publiek schoten de deelnemers weg van de start-lijn. Valerie Vaanholt uit Deurningen was het snelste weg, maar werd uiteindelijk net voor de finish ingehaald door vriendin Moniek. ,,Ik wilde altijd al een keer meedoen aan zo'n race'', vertelde Vaanholt na afloop. ,,Op televisie zie je ze regelmatig voorbij komen, het leek mij ook wel een keer leuk. En, ik heb een hakkentik. Op sneakers zie je mij echt niet snel: daarop lopen voelt alsof ik achterover val.''

Vaanholt rende op 10 centimeter hoge zwarte laarsjes. ,,Er knikte iets in de hak, daardoor ging het rennen moeilijker.'' De winnares kreeg een tegoedbon van een schoenenwinkel in Enschede.

Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.