Het unieke Balengebouw opent de deuren op zaterdag 12 oktober tijdens Museumnacht
Volledig scherm
Het unieke Balengebouw opent de deuren op zaterdag 12 oktober tijdens Museumnacht © Beeldbewerking

Dansen op de krant? Dat kan tijdens allereerste Museumnacht Enschede

ENSCHEDE - Museumnacht komt naar Enschede en wij zijn er bij. Het Balengebouw - thuis van  Tubantia en 1Twente - is een van de instellingen die zaterdagavond 12 oktober haar deuren opent met een speciaal programma.

Klik hier om naar de kaartverkoop te gaan

Eén groot festival van kunst en cultuur, dat wordt Museumnacht Enschede komende zaterdag. In totaal zijn er op maarliefst 10 locaties in de stad activiteiten. Onder meer het Rijksmuseum Twente, de Museumfabriek en het Wilminktheater doen mee. Overal is muziek en zijn er barretjes. 

Bij Tubantia kun je volgende week dansen op de krant, met uitzicht over de prachtige Museumlaan. Of kun je in de studio van 1Twente testen of jij geschikt bent als nieuwslezer.

Wat is Museumnacht? 

In grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is het al jaren een gebruik: tijdens één feestavond openen alle culturele instellingen hun deuren. Bezoekers krijgen een polsbandje en hoppen daarmee van de ene instelling naar de andere. Het doel is om een jong publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst, cultuur en media. 

De allereerste editie van museumnacht in Enschede duurt van 19.00 uur tot 24.00 uur. Daarna volgt er een afterparty in het Rijksmuseum tot 03.00 uur. 

Speedtour, VierbijVier & meer 

Tubantia opent ook haar deuren en komt samen met 1Twente met een speciaal randprogramma in het Balengebouw. Zo draait het in Enschede bekende dj-collectief VierbijVier de hele avond op de redactievloer van Tubantia. 

Programma Tubantia/1Twente:

- Dansen op de krant met dj-collectief VierbijVier (2e etage)
- Speedtours in en rondom het unieke Balengebouw (doorlopend)
- Foto-expositie Ons Twentse DNA van Rikkert Harink (1e etage)
- Workshop: Hoe vergroot ik mijn bereik op sociale media? Om 20.30u en 22.30 u (1e etage)
- Screentest: ben jij geschikt als nieuwslezer? (begane grond)
- Workshop radio maken (begane grond)

Tickets voor de Museumnacht zijn te koop via de officiële website. 

Een toegangskaartje kost €15 en biedt toegang tot alle deelnemende instellingen, inclusief de afterparty. Het  polsbandje kun je na de museumnacht inleveren voor een gratis herhaalbezoek bij sommige deelnemende partijen. 

Volledig scherm
© Museumnacht Enschede
Het Balengebouw 'by night’
Volledig scherm
Het Balengebouw 'by night’ © Carlo ter Ellen DTCT

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.