Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

DCW Enschede naar voormalig pand van Tubantia

ENSCHEDE - In januari of februari hoopt de gemeente de onderhandelingen met bouwgigant Hornbach af te sluiten. De Duitse doe-het-zelf keten wil een megapand openen op het terrein waar nu nog de DCW zit.

De DCW op haar beurt verhuist dan naar het lege pand van Tubantia aan de Getfertsingel.

Kuipersdijk
Met deze twee nieuwtjes verraste wethouder Jeroen Hatenboer de gemeenteraad. De verhuizing van de DCW, dat meerdere panden heeft aan de Kuipersdijk, staat los van de komst van de moskee op de hoek van de Kuipersdijk en Wethouder Beversstraat.„Het pand van Tubantia is een goede plek voor de sw (sociale werkvoorziening)”, aldus Hatenboer.

Kosten
„Voorop staat dat we er geen geld op toe leggen. De opbrengst van de grond moet minimaal gelijk zijn aan de kosten die we moeten maken. Dat staat nog steeds als een huis. In dit geval gaan de kosten uit voor de baten. Mijn excuses aan Burgerbelangen Enschede. Ik heb ze nooit willen wegzetten als een partij die tegen een moskee is.”

Moskee
Nu al zou de gemeente voor de komst van de moskee 78.000 euro aan kosten hebben gemaakt. Daar komt het saneren van de grond nog overheen. Wat de ISN per vierkante meter grond moet betalen, wilde Hatenboer de raad niet meedelen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.