De Broodbode groeit uit de voegen: wat is het geheim?

Joost zoekt het uitLunchroom De Broodbode is razendsnel uitgegroeid tot een van de bekendste merken van Twente. Wat is het geheim achter de populaire broodjesformule? Joost Zoekt het Uit over de wereld van desem, fastfood en je brood verdienen met broodjes. „Eten is emotie.”

Quote

Ik schaam me er niet voor te zeggen dat Broodbode fastfood is

In zijn eigen lunchroom kijkt Broodbode-oprichter Bob van der Velde (48) goedkeurend om zich heen. Achterin de zaak zit deze vrijdagmiddag een groepje politieagenten te lunchen. Een tafel verderop zetten moeder en dochter hun tanden in een speltbroodje, net als twee zakenmannen om de hoek. De lunchroom zit propvol.

Van der Velde schudt zijn hoofd. „Ik vind het soms best moeilijk om ons succes te bevatten, onder elke laag van de bevolking hè? Maar ik zeg wel eens: wij hebben geen klanten, maar fans. Dat zijn een soort ambassadeurs. Zodra we iets nieuws doen, taggen ze elkaar helemaal suf op Facebook. Daar kijk ik wel eens met verwondering naar. Ik geloof niet dat een gemiddelde meubelzaak of verzekeringskantoor dat ook heeft.”

25.000 broodjes per week

Volledig scherm
Bob van der Velde, de man achter De Broodbode voor zijn eerste zaak aan De Brinkstraat in Enschede. © Emiel Muijderman

Begin deze maand opende De Broodbode in Zutphen haar zevende vestiging. Nummertje acht wordt snel verwacht, in Haaksbergen. Het bedrijf is oer-Twents, van oprichter tot broodbakker. Alleen al in Twente vliegen er elke week 25.000 vers belegde desembroodjes de deur uit. Die worden allemaal gemaakt in de eigen bakkerij achterin de winkel aan de Brinkstraat in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.