De Posten in Enschede is bruggenbouwer voor Syrisch-orthodoxe gemeenschap

ENSCHEDE - Hoog bezoek bij zorgcentrum De Posten gistermiddag. Aartsbisschop Mor Polycarpus zegende daar de nieuwe huiskamer Yauno in. Een kamer die speciaal is ingericht voor Syrisch-orthodoxe ouderen met dementie, die in Zorgcentrum de Posten wonen. 

Quote

In onze gemeen­schap is het mogen loslaten van onze ouderen niet vanzelf­spre­kend

Christina Tastekin , De Posten

Trots is wat Christina Tastekin voelt als het over de nieuwe huiskamer gaat. Want zij is het die de stoute schoenen aantrok en bij haar leidinggevende een balletje opwierp over een speciale huiskamer voor dementerende, Syrisch-orthodoxe bewoners. „Mensen in hun laatste levensfase hebben vaak behoefte aan herkenning. In onze gemeenschap is het mogen loslaten van onze ouderen niet vanzelfsprekend. Met deze huiskamer geven we aan dat je mag loslaten en dat mensen hier in goede handen zijn, zonder ze daarbij uit het oog te verliezen.” 

Ze sprak de woorden in de woonkamer met zichtbare emotie. Onder toeziend oog van wethouder Arjan Kampman en veel genodigden zegende aartsbisschop Mor Polycarpus, de hoogste geestelijke in de Syrisch-orthodoxe kerk in Nederland, daarna de woonkamer met een gebed in het Aramees. „Ik dank De Posten voor het letterlijk en figuurlijk open zetten van de deuren voor de dementerende ouderen van onze gemeenschap. Deze woonkamer zien we als een brug tussen de jongeren en ouderen en we zijn dankbaar voor het grootse gebaar van De Posten”, zei de aartsbisschop. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.