Redacteur en macrofotograaf Marit van Ekelenburg beschrijft elke vier weken de natuur die met het blote oog amper te zien is. Maar wie inzoomt, stuit soms op heel bijzondere karakters. Wat te denken van… de roofvlieg.
Volledig scherm
PREMIUM
Redacteur en macrofotograaf Marit van Ekelenburg beschrijft elke vier weken de natuur die met het blote oog amper te zien is. Maar wie inzoomt, stuit soms op heel bijzondere karakters. Wat te denken van… de roofvlieg. © Beeldbewerking DTCT

De roofvlieg, schrik van gevleugelde insecten

Macro met MaritMet haar uitpuilende ogen, stekelige baard en dito snor heeft ze nogal een woest voorkomen. Vliegende insecten grijpt ze in de lucht met behulp van haar lange poten en steeksnuit. De roofvlieg, valk van de insectenwereld.

  1. Frustratie in Enschedese noodopvang: ‘Er wordt van ons gevraagd te integreren, daarvoor moeten we eruit kunnen!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Frustratie in Enschedese noodopvang: ‘Er wordt van ons gevraagd te integreren, daarvoor moeten we eruit kunnen!’

    ENSCHEDE – In de keuken van de Enschedese noodopvang staan drie kartonnen bordjes met voorbeeldeten. Eén voor het ontbijt, één voor de lunch en één voor het avondeten - bami met foeyonghai en tjaptjoi. ‘We doen echt ons best’, is de boodschap die uitgezonden wordt. Voor veel vluchtelingen is het niet genoeg. „Stuur mij maar terug naar Afghanistan”, zegt één van hen zelfs.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.