De stadsbeken komen weer boven water in Enschede

VideoENSCHEDE - De grachten terugbrengen is een lastig verhaal, maar Enschede wil in elk geval de stadsbeken weer zichtbaar maken. Tot in het centrum. „Een verrijking voor de stad als we daar ook een vijver of waterplein realiseren.”

Het initiatief van een groep Enschedeërs om de grachten terug te brengen in de stad kan in het stadhuis op sympathie rekenen. Rik Meijer en Koen Wagelaar, respectievelijk als beleidsambtenaar en stadsingenieur volop bezig met de waterproblematiek in de stad, zijn enthousiast over het idee. Ze betwijfelen of het haalbaar is, maar juichen de discussie die het losmaakt toe.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.