Voorbeeldfoto afvaloverlast
Volledig scherm
Voorbeeldfoto afvaloverlast © Annina Romita

De vervuiler betaalt: enorme stijging boetes voor Enschedese 'afvalhufters'

DIFTARENSCHEDE - Het aantal opgelegde boetes voor het op de verkeerde manier aanbieden van huisvuil is in Enschede fors gestegen. Dit jaar al 241, terwijl over heel 2016 maar 59 boetes werden uitgedeeld.

Inwoners van Enschede werden beboet omdat ze bijvoorbeeld hun huisvuil naast de container hebben achtergelaten, hun Otto niet op de juiste plek hebben geplaatst of het vuilnis op de verkeerde dag of verkeerde tijd buiten hebben gezet. De stijging van het aantal boetes is geen verrassing, aangezien er dit jaar vanwege de overgang naar gedifferentieerde afvaltarieven twee controleurs extra zijn ingezet. Die blijven ook de komende twee jaren nog actief.

Enschede laat de boetes nu nog incasseren door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), maar gaat onderzoek en of hij de boetes zelf kan incasseren. Eerder kregen gemeenten een vergoeding van 40 euro per uitgeschreven boete van het CJIB, maar die regeling werd in 2015 afgeschaft.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

  1. Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws
    PREMIUM

    Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws

    Jan van Loenen (63), een televisiejournalist van wie vooral de stem bekend is. Die stem is vaak op de buis te horen, zijn gezicht blijft meestal buiten beeld. Hij maakte veel tv-reportages voor de belangrijke nieuwsrubrieken Achter het Nieuws, Nova en (nog steeds) voor Nieuwsuur. Van Loenen schreef een boek over zijn carrièrre tot dusver. Alle reden met hem door zijn geboortestad Enschede te fietsen, langs bijzondere locaties.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.