Deel bewoners weer terug naar huis na brand Couponhal Enschede

ENSCHEDE - De bewoners van zes appartementen aan de Deurningerstraat mogen na de brand van afgelopen woensdag weer hun huis in.

Als gevolg van de brand in een bedrijfshal van de Couponhal Tapijten aan de Deurningerstraat zijn woensdagnacht in totaal negentien personen uit hun woningen gehaald en elders opgevangen. Zij mochten daarna niet terug naar hun woningen. Door de hitte is het dak van de achterliggende bedrijfshal ongeveer 10 cm uit gaan zetten. Hierdoor is onder meer de galerij op de eerste etage beschadigd, waardoor de bewoners niet veilig naar hun woning kunnen.

De galerij wordt begin volgende week gestut. De woningen zelf zijn onbeschadigd. De studentenkamers boven het naastgelegen pand van Joop’s broodje zijn wel beschadigd. Volgende week wordt nader bekeken of en hoe ze te herstellen zijn. De onderliggende bedrijfspanden zijn ook allemaal beschadigd, variërend van rook – en roetschade tot flinke scheuren in de muur. Ook daarover wordt volgende week meer duidelijkheid verwacht.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.