Volledig scherm
Hans de Graaf stopt met Spel & Sportuitleen Enschede © Annina Romita

Definitief einde aan Spel & Sportuitleen Enschede

ENSCHEDE - Over twee weken komt er een einde aan Attractieverhuur Spel& Sportuitleen Enschede. Het bedrijf aan de Kuipersdijk sluit de deuren. De inventaris wordt geveild via BVA-veilingen.

Eigenaar Hans de Graaf benadrukt dat hij zelf heeft besloten te stoppen en niet failliet is. „Ik kan al mijn relaties recht in de ogen aankijken, ben mijn verplichtingen altijd nagekomen. Maar samen met de accountant hebben we gekeken en als er teveel geld bij moet uit je privé-vermogen, dan weet je dat je moet stoppen.” Er waren wel wat overname kandidaten, maar tot een deal is het niet gekomen.

Opvolger
Via het jongerenwerk in buurthuizen kwam hij namens de gemeente Enschede in aanraking met Oostgrens. Dat verhuurde materialen voor sport en spel. „Ik kende de man die er werkte heel goed en ik zei hem dat hij leuk werk had. Hij zei me dat hij er mee zou ophouden en dat er een opvolger gezocht werd. Ik heb gesolliciteerd en ben het geworden.”

Zelfstandig
Het duurde niet lang of Oostgrens werd ondergebracht in het stadsbedrijf DCW. „En toen Enschede er van af wilde, heb ik een deal gemaakt en ben ik als zelfstandig ondernemer verder gegaan. Maar wel met de zekerheid, dat mocht het op niets uitdraaien, ik terug kon keren bij mijn vroegere werkgever. Die zekerheid komt nu goed van pas en zorgt er voor dat ik met een gerust hart afscheid kan nemen”, zegt De Graaf.

Het labelen van items gaat de komende weken door, want De Graaf wil dat bijvoorbeeld scholen of verenigingen die iets willen hebben goed bediend worden. „We hebben alle stormbanen en opblaasbare kussens gecontroleerd en gefotografeerd. Alles wat verkocht gaat worden is goed." 13 december sluit de veiling.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.