Volledig scherm
© anp

Den Oudsten terug in Enschede: oud-burgemeester wordt toezichthouder MST

ENSCHEDE – Peter den Oudsten volgt Frans van Vught op als voorzitter van de Raad van Toezicht van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST). Per 1 januari treedt hij in functie. 

Den Oudsten was van 2005 tot 2015 burgemeester van Enschede en tevens voorzitter van de Regio Twente. Daarna was hij burgemeester van Groningen. In september nam hij daar afscheid.

Ervaren bestuurder

Bestuursvoorzitter Sophia de Rooij van MST is blij met de ervaren bestuurder die Twente goed kent. ,,Voor ons als ziekenhuis in het hart van de regio is dat heel belangrijk. Den Oudsten heeft, net als vertrekkend bestuurder Van Vught, een groot netwerk. In de huidige tijd onontbeerlijk.’’

Volgens Den Oudsten hebben de rol en de positie van ziekenhuizen altijd zijn interesse gehad. ,,Het is een complexe organisatie in een complex stelsel. MST is een topklinisch ziekenhuis met veel onderzoeksverbindingen waardoor het meer is dan alleen een groot ziekenhuis.’’

Afscheid

Frans van Vught neemt afscheid na een periode van tien jaar. Eigenlijk zou hij twee jaar geleden al terugtreden. Maar omdat toen ook bestuurder Bas Leerink zijn vertrek aankondigde, vroegen de overige leden van de Raad van Toezicht de minister om een uitzondering te maken voor Van Vught en diens maximale zittingstermijn van acht jaar met twee jaar te verlengen. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.