Volledig scherm
Selçuk Öztürk: "We hebben een grote achterban in Enschede" © ANP

DENK doet mee aan raadsverkiezingen in Enschede: 'Ambitie is 4 zetels'

AUDIOENSCHEDE - De politieke partij DENK neemt op 21 maart volgend jaar in Enschede deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft partijvoorzitter en Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk tegenover deze krant laten weten. DENK wil bij de raadsverkiezingen een ander geluid laten horen tegen ‘rechtse ontwikkelingen’ in de grootste stad van Twente.

„Door in maart volgend jaar in Enschede mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen willen we ons eigen geluid over een vrije samenleving plaatsen tegenover alle rechtse ontwikkelingen in de stad”, aldus partijvoorzitter Selçuk Öztürk. „Dan denk ik aan de recente demonstraties van extreemrechtse groeperingen als Pegida en de NVU, maar ook aan de opstelling van de PVV rond de bouw van een nieuwe moskee in Enschede.”

Zevende gemeente

Enschede is na Amsterdam, Utrecht, Alkmaar, Schiedam, Roermond en Veenendaal de zevende gemeente waar DENK zich heeft gemeld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Öztürk verwacht dat daar nog vijf of zes gemeenten bijkomen en dat DENK uiteindelijk in twaalf of dertien plaatsen met een kandidatenlijst zal komen. Of daar nog een andere gemeente in deze regio bij zit, kon de partijvoorzitter woensdagmiddag nog niet zeggen.

Achterban

Quote

We hebben een grote achterban in Enschede en zien er een potentieel van acht raadsze­tels

Selçuk Öztürk

DENK behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart circa 3.000 stemmen in Enschede. De partij, opgericht door de voormalige PvdA-Kamerleden Kuzu en Öztürk, reikte tot drie Kamerzetels. De uitslag van maart dit jaar in Enschede sterkt Öztürk in de overtuiging dat de partij een mooi resultaat kan neerzetten bij de gemeenteraadsverkiezingen in de grootste stad van Twente.

,,We hebben een grote achterban in Enschede en zien er een potentieel van acht raadszetels. Voor deze verkiezingen is onze ambitie vier zetels, daar zouden we heel tevreden mee zijn”, aldus Öztürk.

Kandidatenlijst

De partij gaat de komende weken aan het werk met de kandidatenlijst voor de gemeente Enschede. Namen van mogelijke kandidaatraadsleden kon en wilde Selçuk Öztürk nog niet noemen.

DENK is niet de enige nieuwkomer bij de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede. De PVV heeft haar deelname in Enschede al eerder aangekondigd.

Enschede FM sprak donderdagochtend met DENK-partijvoorzitter en Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk. Beluister het interview hieronder. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.