Dennis Schouten terug naar Twente: 'Miste bezoekjes aan oma'

VIDEOENSCHEDE - PowNed-verslaggever Dennis Schouten is weer terug in Twente. De brutale Glanerbrugger verhuisde ongeveer 9 maanden geleden naar het Noord-Hollandse Huizen, maar kreeg heimwee. Hij keerde zondag terug naar Glanerbrug. ,,Hier doen de mensen een stuk rustiger aan."

Dennis is sinds begin 2016 verslaggever voor de publieke omroep PowNed. Hier werd hij geïntroduceerd als iemand uit het Oost'n van ons land die nauwelijks te verstaan is. De afstand naar Amsterdam werd hem te groot, dus verhuisde Dennis naar het westen. 

Quote

Of ik nou een frikandel eet in Amsterdam of in Enschede. Die frikandel smaakt me gewoon beter in Enschede

Dennis Schouten

Ondanks dat Dennis elk weekend naar huis ging, viel het leven in Huizen hem tegen. De verhuizing terug naar Twente is voor hem dan ook een kwestie van gevoel. ,,Het waren de kleine dingen die ik elke dag miste die ik zeer had onderschat." Zo woonden zijn vrienden en familie niet meer om de hoek, smaakte dingen als een frikandel hem toch beter in Enschede en werd hij gek aangekeken in de supermarkt. ,,Als ik bij de kassa stond en iets tegen de caissière zei dan kijken ze je direct bedenkelijk aan door je accent. Door hoe je praat. Ik heb me daar echt nooit thuis gevoeld."

Ook was het voor Dennis een gemis dat hij niet meer iedere dag bij zijn oma langs kon. ,,Ik heb sinds 2010 geen contact meer met mijn moeder. Mijn oma heeft toen als het ware die moederrol op zich genomen. Dat heeft mij heel veel geholpen. Ik baalde ervan dat ik niet meer iets terug kon doen voor haar, zoals boodschappen halen." 

Volledig scherm
Dennis Schouten in actie in Enschede. © Emiel Muijderman

Waar veel mensen Dennis kennen als een brutale verslaggever met zijn roze microfoon is hij buiten zijn werk om compleet anders. Hij neemt dan ook het geluk van zijn oma heel nauw. ,,Als mijn oma gelukkig is, ben ik gelukkig. Zonder die roze microfoon ben ik best een makkelijk mens." Het was voor hem dan ook een geluksmomentje als hij vrijdag laat in de avond nog even langs kwam.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.