De auto stond geparkeerd tussen twee flatgebouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
De auto stond geparkeerd tussen twee flatgebouwen. © News United | Dennis Bakker

Derde autobrand bij hetzelfde Enschedese gezin: ‘Geen idee wie hier achter zit’

ENSCHEDE - Voor de derde keer is een auto van hetzelfde gezin in het Hogeland in Enschede in brand gestoken. „Ik snap dat de buurt hier angstig van wordt. Dat geldt ook voor ons. Ik heb geen idee wie hier achter zit”, reageert de heer des huizes.

Eerder gingen auto’s van zijn partner en van hemzelf in vlammen op. De BMW die in de nacht van zondag op maandag volledig uitbrandde, was van zijn schoonvader. „Die had mijn vriendin eerder gebruikt en bij ons voor de flat gezet. Mijn eigen auto stond een eindje verderop omdat er op de parkeerplaats geen plek meer was”, zegt de gedupeerde bewoner van de J.J. van Deinselaan, die anoniem wel wil ingaan op de derde autobrand voor zijn flatwoning.

  1. Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws
    PREMIUM

    Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws

    Jan van Loenen (63), een televisiejournalist van wie vooral de stem bekend is. Die stem is vaak op de buis te horen, zijn gezicht blijft meestal buiten beeld. Hij maakte veel tv-reportages voor de belangrijke nieuwsrubrieken Achter het Nieuws, Nova en (nog steeds) voor Nieuwsuur. Van Loenen schreef een boek over zijn carrièrre tot dusver. Alle reden met hem door zijn geboortestad Enschede te fietsen, langs bijzondere locaties.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.