Mensen willen graag dat Pieter Omtzigt zich hard maakt voor hun zaak, maar dat is voor het Enschedese Kamerlid nog even lastig. Hij is herstellende van een burn-out en moet het als eenmansfractie alleen rooien.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen willen graag dat Pieter Omtzigt zich hard maakt voor hun zaak, maar dat is voor het Enschedese Kamerlid nog even lastig. Hij is herstellende van een burn-out en moet het als eenmansfractie alleen rooien. © Reinier van Willigen

Dertien wetsvoorstellen in drie weken, maar vraag Omtzigt nog niet naar een eigen partij

ENSCHEDE - Pieter Omtzigt is nu drie weken terug in de Tweede Kamer. Bij zijn terugkeer was het advies om twee uur per dag te werken en verder rustig aan te doen. Dat lukte niet, hij diende al dertien wetsvoorstellen en vijf moties in en is vol aan het werk. Het gaat goed, maar een eigen partij oprichten is nog een stap te ver. 

  1. Pieter Omtzigt gaat alleen de Tweede Kamer in, maar gaat hij het redden?
    PREMIUM

    Pieter Omtzigt gaat alleen de Tweede Kamer in, maar gaat hij het redden?

    ENSCHEDE - Pieter Omtzigt gaat als parlementariër een ongewisse toekomst tegemoet. Op 15 september komt hij terug in de Tweede Kamer, alleen, als Groep Omtzigt. Over een eigen partij wil hij het nu (nog) niet hebben. Maar zal hem een lang leven beschoren zijn als zelfstandig Kamerlid? Vier redenen waarom hij het in zijn eentje wel gaat redden en vier redenen waarom zijn missie in de Kamer tot mislukken is gedoemd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.