Volledig scherm
© Angelique Kunst

Deze 2 helden overmeesterden een overvaller in Enschede

ENSCHEDE - Twee Marokkaanse Enschedeërs hebben op Nieuwjaarsdag samen een vrouw overmeesterd die een overval had gepleegd op het Esso-tankstation aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede.

De één slingerde een jerrycan ruitenwisservloeistof naar de vrouw, waardoor ze gevloerd werd.

Tankstation
​De ander belde de politie. Samen hielde ze de agressieve overvalster in bedwang tot de politie arriveerde. ‘Red’ (“mijn achternaam hoeft niet in de krant”) woont in de Wesselerbrink en had rond het middaguur net zijn auto gewassen bij het tankstation. Toen hij de shop inliep zag hij de vrouw met het mes op de balie beuken.

Geld!
“Ze riep: Geld! Geld! Ik maak geen grappen!” Eerst dacht ik wel dat het een grap was maar toen het meisje van het tankstation haar geld gaf liep ze naar buiten. Toen dacht ik: ‘Dat gaat niet gebeuren’.” Hij rende haar achterna, griste onderweg een jerrycan ruitenwisservloeistof uit het rek en haalde daarmee vol naar de vrouw uit.

112
Buiten stond ‘Appie’ Aoulad net klaar om te tanken. “Maar ik zag dat er binnen iets raars aan de hand was. En toen ze naar buiten kwamen schreeuwde Red tegen mij dat het een overval was en dat ik 112 moest bellen. Die vrouw had een mes in haar hand. Als het een pistool was geweest was ik misschien weggelopen, maar voor dat mes was ik niet echt bang.

Ik heb de politie gebeld en toen hebben we samen die vrouw vastgehouden tot de agenten er waren.” Die waren razendsnel ter plaatse en zagen ook kans om de handlanger van de vrouw te grijpen. Die stond in de shop tijdens de overval . Red: “Hij riep tegen mij: ‘Ik heb er niks mee te maken’, maar die vrouw riep naar hem dus ik wist dat hij erbij hoorde.”

Rot
De vrouw en de man zijn beiden overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De heldhaftige Enschedeërs werden door de politie overladen met complimenten. Aoulad kijkt bezorgd naar binnen. Voor de deur van de shop hangt een rood-wit lint, er kunnen even geen klanten worden geholpen. “Dit is zo rot voor dat meisje. Die is echt altijd heel aardig, ik krijg altijd koffie van haar en ze heeft altijd tijd voor een praatje. Ik hoop dat ze er een beetje snel overheen komt.”

Andersom
Met een wrang lachje voegt hij er aan toe: “Het was maar goed dat niemand dacht dat wij die vrouw hebben overvallen. Want dat denken mensen meestal he, als ze twee Marokkanen zien die een vrouw achterna zitten. Maar nu was het dus een keertje andersom. Dat kan dus ook.”

  1. Premier Mark Rutte neemt blik achter de schermen bij Tubantia en 1Twente
    Play
    VIDEO

    Premier Mark Rutte neemt blik achter de schermen bij Tubantia en 1Twente

    ENSCHEDE - Premier Mark Rutte beëindigde zojuist zijn werkbezoek aan Enschede met een bezoek aan het Balengebouw. De minister-president kreeg een blik achter de schermen van de Newsroom - het samenwerkingsverband van Tubantia en 1Twente Enschede. Rutte was zichtbaar onder de indruk van de Newsroomredactie en de televisiestudio's. „Ik kan me goed voorstellen dat hier goede producties ontstaan als iedereen samenwerkt”, aldus Rutte.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.