Deze Enschedese dames lieten blind een 'willekeurige' tattoo zetten

VideoENSCHEDE - Een tatoeage op je lichaam laten zetten, zonder te weten wat er precies geplaatst wordt. Het klinkt idioot, maar Enschedeërs Daniëlle Bekhuis en Patricia Ruiterkamp deden het woensdag bij Tattoo Saunders in Enschede.

De vriendinnen kozen voor elkaar een tattoo uit en lieten het ontwerp niet zien. Een speciale donkere bril zorgde ervoor dat ook tijdens het plaatsen de vrouwen geen idee hadden wat er precies gezet werd.

Volledig scherm
Maurits ten Cate bezig met de tattoo voor Daniëlle Bekhuis © Soelz Enschede & Emma Laninga

Het initiatief kwam vanuit de tattooshop zelf. Tatoeëerders Roy Bulder en Maurits ten Cate van Tattoo Saunders plaatsten enige tijd terug een oproep op Facebook of er mensen geïnteresseerd waren om aan de ludieke actie mee te doen. De reacties stroomden in grote getale binnen. Het bereik van het bericht was enorm, volgens de mannen. Uiteindelijk waren Daniëlle en Patricia de gelukkigen.

Just Tattoo of Us

Volledig scherm
Roy Bulder bezig met de tattoo voor Patricia Ruiterkamp © Soelz Enschede & Emma Laninga

Het idee om op deze wijze tattoo's te plaatsen komt van het televisieprogramma Just Tattoo of Us van de jongerenzender MTV.  "Maar wij doen het vaak genoeg bij elkaar. Gewoon omdat het kan én voor de lol’’, vertellen de tatoeëerders. 

Waarom?

Op de vraag waarom het tweetal op deze manier een tatoeage laat zetten, en niet zelf een leuk ontwerp uitkiest, geven zowel Patricia als Daniëlle hetzelfde antwoord: "Deze manier is erg speciaal voor ons. En het is super spannend omdat we niet wisten wat er precies gezet werd." Beide dames hoopten sowieso dat de ander geen doodshoofd had uitgekozen. "Dat vinden we allebei verschrikkelijk."

Eindresultaat

Beide dames zijn erg tevreden met hun nieuwe tattoo. “De vleugel op mijn arm staat voor bescherming van mijn dochter, van wie de initialen er in staan’’, vertelt Patricia. "De tattoo van Daniëlle staat voor dat ze veel heeft meegemaakt, maar nu weer sterk in haar schoenen staat."

Volledig scherm
De uiteindelijke nieuwe tatoeage van Daniëlle, bedacht door Patricia © Soelz Enschede & Emma Laninga
Volledig scherm
De uiteindelijke nieuwe tatoeage van Patricia, bedacht door Daniëlle © Soelz Enschede & Emma Laninga

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.