Deze Enschedese heeft een verstelwerkservice voor minima en dak- en thuislozen

VIDEOENSCHEDE - Een verstelwerkservice voor minima en dak- en thuislozen. De Enschedese Marianca Hümmels ziet enkel blije gezichten als zij achter haar naaimachine plaatsneemt. “Ja man, echt, ineens was ze er!”

Alwin klinkt nog steeds verbaasd als hij vertelt over het kleine wondertje dat hem onlangs overkwam. Ineens zat daar die mevrouw, met een naaimachine. En ze vroeg of hij nog kleren te repareren had. “Ja man, echt, ineens was ze er! Dit was hulp waar ik stiekem op hoopte, en die ineens kwam. Wow! Dat dat zomaar gebeurt...” Zijn ogen stralen en hij rent naar boven om zijn gerepareerde spijkerbroek op te halen. (tekst gaat verder onder foto)

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.