Volledig scherm
Wouter (links) en Wes © Emiel Muijderman

Deze tieners uit Enschede dragen een korte broek bij -4

ENSCHEDE - Wie het langst een korte broek op school draagt, krijgt een pakje kauwgom. Wouter Berkhout (11) en Wes Olde Heuvel (12) uit groep 8 van de Alfonsusschool in Enschede schudden elkaar afgelopen zomer de hand. Hun weddenschap eindigde dinsdagochtend bij min 4 graden.

Waarom, is natuurlijk de grote vraag. Gewoon, voor de lol. „Ik zag zoiets op het Jeugdjournaal en dacht: dat kunnen wij ook wel”, vertelt Wouter. Weer of geen weer, de afgelopen maanden gingen Wes en Wouter in hun korte broek naar school. De patsers, zoals hun juf ze noemt, staan volop in de belangstelling. Wouter kan het niet meer horen. „Heb je het niet koud? Ik werd er helemaal gek van.”

Outfit
Maar een korte broek gecombineerd met een dikke winterjas, handschoenen en een muts oogt ook wel een beetje raar, toch? Wes: „Ik lag ook in m’n korte broek bij de orthodontist in de stoel. Toen ze hoorden dat we het voor een pakje kauwgom deden, moesten ze helemaal hard lachen.”

Winnaar
Dinsdag besloten Wouter en Wes om hun weddenschap te beëindigen. Maar wie heeft er nu gewonnen? Allebei, klinkt het in koor. „Ik koop wel een pakje kauwgom voor je”, zegt Wouter. „En ik voor jou”, belooft Wes.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.