In voorgaande jaren was het op mooie dagen in het voorjaar een vrolijke boel in De Waarbeek. Maar dit jaar gaat het voorseizoen in stilte voorbij vanwege de corona-crisis.
Volledig scherm
PREMIUM
In voorgaande jaren was het op mooie dagen in het voorjaar een vrolijke boel in De Waarbeek. Maar dit jaar gaat het voorseizoen in stilte voorbij vanwege de corona-crisis. © Joost Dijkgraaf

Die mooie zomer kan pretparken en campings in Twente niet snel genoeg beginnen

Het stralende weer doet deze dagen nog eens extra pijn. Op campings, in pretparken en op terrasjes is het doodstil. De Twentse recreatie-ondernemers bidden dat ze in de zomer weer gewoon aan het werk kunnen. Maar dat is nog de vraag.

Met de paasdagen is het altijd een vrolijke boel in De Waarbeek. Het familiepretpark in Hengelo ontwaakt uit de winterslaap, alles staat fris in de verf en als het zonnetje een beetje meewerkt krioelt het er van spelende kinderen.

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.