Volledig scherm
© Thinkstock

Dierenkliniek Twente voert apk voor huisdieren in

ENSCHEDE - Dierenkliniek Twente in Enschede voert een huisdieren-apk in. Dierenbezitters kunnen bij de kliniek een abonnement afsluiten waarmee zij tegen een vast maandelijks tarief allerlei behandelingen kunnen afnemen.


Het regelmatig laten controleren van hond of kat voorkomt ernstige kwalen, zo is de overtuiging. „Mensen komen nu vaak pas als het al echt misse boel is”, zegt dierernarts Ilse Woudenberg.

Zorg
„Mede door de crisistijd is preventieve dierzorg een ondergeschoven kindje geworden. Maar hoe eerder je iets ontdekt, des te beter het vaak is.” De Sophia-Vereniging, een belangenvereniging voor huisdieren, onderschrijft die stelling.

BTW
„Rekeningen van dierenartsen kunnen flink oplopen, reden voor mensen om soms te wachten tot het te laat is. Dat veroorzaakt ernstig dierenleed.” De vereniging vraagt staatssecretaris Wiebes om het btw-tarief voor de dierenarts te verlagen van 21 naar 6 procent.

Pakket
Het ‘Gouden Baasjes-abonnement’ dat dierenkliniek Twente aanbiedt kost tussen de 14 en 24 euro per maand, afhankelijk van het pakket. In het pakket zitten behalve een jaarlijks onderzoek een aantal belangrijke vaccinaties.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.