Grolsch-directeur Andrei Haret (links) is drie maanden lang ‘sparringpartner’ van kunstenaar Daan Samson.
Volledig scherm
Grolsch-directeur Andrei Haret (links) is drie maanden lang ‘sparringpartner’ van kunstenaar Daan Samson. © Jeronimus van Pelt

Directeur Grolsch hoofdrolspeler in kunstproject in Enschede

ENSCHEDE Kunstenaar Daan Samson en Andrei Haret, algemeen directeur van Koninklijke Grolsch, worden aan elkaar gekoppeld voor het project ‘Couplet 2.0’. 

Dit project heeft als doel ruimte te creëren voor verfrissende ideeën over kunst, met een expositie in Concordia in december ter afsluiting. Daan Samson vond zijn sparringpartner zelf, naar eigen zeggen toen hij langs de brouwerij van Grolsch reed. 

Beugelflessen

„De muziek uit hun ‘Vakmanschap is Meesterschap’ reclames kwam in mijn hoofd bovendrijven. Via de allereerste afrit ben ik omgekeerd en het brouwerijterrein opgereden. Met ingehouden adem heb ik daar staan kijken, naar het iconische logo en naar het gebouw waarbinnen hun beugelflessen worden gevuld.”

Gekoppeld

Binnen Concordia zal Daan Samson het publiek informeren over de samenwerking. Couplet is een idee van Rudi Fuchs van het Stedelijk Museum Amsterdam, waarbij twee uiteenlopende kunstenaars aan elkaar gekoppeld werden. Couplet 2.0 is de Enschedese variant en brengt in Enschede een kunstenaar en een lokale inwoner bij elkaar.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.