Dit weten Enschedese scholieren over de vuurwerkramp

VIDEOENSCHEDE - Deze zaterdag is het precies 17 jaar geleden dat de vuurwerkramp plaatsvond. De Enschedese wijk Roombeek werd compleet verwoest en er vielen 23 doden. Leerlingen van basisschool Roombeek blijken zowel thuis als op school geïnformeerd te worden over de ramp.

“Het ging helemaal fout met vuurwerk”, vertelt een jongen uit groep 7. “En was een grote ontploffing en er vielen veel doden.” Een meisje uit groep 8 kreeg de verhalen van haar ouders te horen. “Mijn opa en oma zijn gelukkig niet gewond geraakt, maar ze moesten wel tijdelijk verhuizen.”

Enschede FM sprak ook met Hadassa Meijer over de ramp. Zij probeert jongeren vanuit het Huis van Verhalen te informeren over de vuurwerkramp. Beluister het item hieronder. 

Volledig scherm
© Frans Nikkels

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.