Ilse DeLange op het podium bij Tuckerville 2018. De uit Almelo afkomstige zangeres staat ook volgend jaar weer op het programma voor de editie van 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Ilse DeLange op het podium bij Tuckerville 2018. De uit Almelo afkomstige zangeres staat ook volgend jaar weer op het programma voor de editie van 2019. © Robin Hilberink

Dit zijn de eerste namen voor Tuckerville 2019

ENSCHEDE - De eerste namen voor de vierde editie van festival Tuckerville zijn bekend. BLØF, James Morrison, Daniël Lohues en Rowwen Hèze komen op 7 september 2019 naar Het Rutbeek. Dat maakt initiatiefneemster en zangeres Ilse DeLange deze dinsdag bekend. De Almelose staat zelf ook op het programma van Tuckerville 2019, dat na een debuut in de Grolsch Veste volgend jaar voor de derde keer op het Rutbeek wordt gehouden.

Naast de grote headliners komen ook de dialectrockers van Bökkers, De Rooie Jager, Ferris en Sylvester, Goldstar, Sam Outlaw en Town of Saints naar het Rutbeek. De komst van singer-songwriter James Morrison is bijzonder, omdat Ilse DeLange tijdens Serious Request 2016 nog samen met de Engelse ‘You Give Me Something’-zanger optrad. „Ja daar ben ik heel blij mee”, reageert Ilse. „James’ muziek heeft zoveel invloeden uit folk en roots, we hadden destijds gelijk een klik. Hij heeft zoveel hits, waarvan mensen soms niet eens weten dat het van hem is. Dus dat worden hopelijk veel momentjes dat je denkt: ‘Oja! Dat is ook James Morrison’. Zijn stem is geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.