Dj en verpleegkundige Simon Ticheler uit Enschede.
Volledig scherm
Dj en verpleegkundige Simon Ticheler uit Enschede. © Masterphoto

Dj en verpleegkundige Simon Ticheler: ‘Probeer met elkaar ook over wat anders te praten dan corona’

ENSCHEDE - Simon Ticheler werkt als verpleegkundige bij het MST en is dj bij Paddy’s. In de zorg draait zijn werk volop door, in de horeca ligt alles stil. 

Je bent veel in het ziekenhuis en niet meer op de dansvloer.

„Draaien bij Paddy’s zit er even niet meer in nee. Doorgaans vulden we met drie dj’s de vrijdag- en zaterdagavond in. Het is mijn hobby, mijn uitlaatklep. Wel gek om dat even niet te kunnen doen. Ik denk dat we voor nu moeten accepteren dat deze situatie voor een langere periode zo zal zijn.”

Hoe is de sfeer in het ziekenhuis?

„Ik ben al langer werkzaam in de zorg, maar net nieuw bij het MST. In maart - na mijn afstuderen - ben ik daar aan de slag gegaan. Het gaat ook hier natuurlijk bijna over niets anders dan corona. We moeten ons allemaal aanpassen op een virus waarvan we niet exact weten hoe die zich hier zal gaan ontwikkelen. Het voelt daarom ook een beetje als een stilte voor de storm.”

Maak je je zorgen?

„Dat vind ik een lastige vraag. Ik voel me goed en hoef me in deze tijd geen zorgen te maken of mijn baan wel of niet blijft bestaan. Maar voor veel ondernemers en mensen met een kwetsbare gezondheid is dit een moeilijke tijd. Het gaat ook niet alleen meer over ouderen met een verminderde weerstand, maar ook steeds vaker over tieners en jongere kinderen. Dat is wel zorgelijk.”

Mijd je bepaalde plekken?

„Ik ga wel naar buiten. Ik moet ook wel om bij mijn werk te komen. Maar ik sport ook heel graag - van basketbal en wakeboarden tot crossfit - en dat is nu niet verstandig om te doen. Dus ook dat sla ik even over. Ik fiets nu veel - ook naar mijn werk - en dat is heerlijk.”

Nog tips voor stadsgenoten?

„Ik hoor van velen dat de Nintendo Switch een aanrader is. En voor iedereen geldt denk ik: zorg dat je gezond blijft. Vermijd drukke plekken, ook de pleintjes waar je wil gaan sporten en waar veel mensen samenkomen. Want dan krijgen we een verschuiving van het probleem. En probeer met elkaar ook eens over wat anders te praten dan corona.”

Quote

Het voelt daarom ook een beetje als een stilte voor de storm

Simon Ticheler

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.