Docent Arnold Enklaar en student Fabian Jazbek willen nu actie. Over een maand moet maar eens worden gekeken hoe het kon dat universiteit weinig daadkrachtig bij de kamernood voor buitenlandse studenten.
Volledig scherm
Docent Arnold Enklaar en student Fabian Jazbek willen nu actie. Over een maand moet maar eens worden gekeken hoe het kon dat universiteit weinig daadkrachtig bij de kamernood voor buitenlandse studenten. © Frans Nikkels Fotografie

Docenten en studenten van Universiteit Twente schieten kamerzoeker te hulp en gaan zelf bemiddelen

ENSCHEDE - Docenten en studenten van de Universiteit Twente (UT) hebben de handen ineengeslagen om buitenlandse studenten aan een kamer te helpen. Zij begrijpen niet dat de universiteit en de gemeente Enschede zo passief hebben kunnen zijn.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.