Onderzoeker Chris Baeumer is al enkele jaren op zoek naar materiaal waarmee het zeldzame Platinum en iridium kan worden vervangen. Nu dus met succes.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeker Chris Baeumer is al enkele jaren op zoek naar materiaal waarmee het zeldzame Platinum en iridium kan worden vervangen. Nu dus met succes. © Frans Nikkels Fotografie

Doorbraak: goedkope en snelle waterstof­pro­duc­tie bij toeval ontdekt in Twente

Wetenschappers van de Universiteit Twente hebben een grote doorbraak bereikt bij de omschakeling naar schone energie. Ze hebben een manier ontwikkeld die het makkelijker en efficiënter maakt om waterstof, waarin energie kan worden opgeslagen, te winnen uit water.

1 reactie

  • Jos A.J. Brunink

    2 maanden geleden
    Hooggeleerde professor Baeumer, Ik ben onder de indruk van de resultaten die gepubliceerd zijn, heeft iets van het onderzoek naar de 'steen der wijzen'. Naast interessant, heel boeiend ook van hoog economisch belang. Ik wens u en de direct betrokkenen sterkte en alle wijsheid om het verder in kaart te brengen en, hopelijk, succesvol af te ronden. Met de vriendelijke groeten, Dr. J.A.J. Brunink, eveneens oud-UT promovendus ... ooit!