Volledig scherm
© Frans Nikkels

Dossieronderzoek begonnen naar de vuurwerkramp door 'Expertgroep'

ENSCHEDE - De Expertgroep Klokkenluiders is een 'verkennend' dossieronderzoek begonnen naar de vuurwerkramp op 13 mei 2000 in Enschede. De particuliere stichting bekijkt alle bestaande documenten en zoekt of daar nieuwe inzichten uit te halen zijn.

Voorzitter Gerrit de Wit zegt, dat er 'één persoon is vrijgemaakt om de dossiers door te nemen'. Volgens De Wit zou de stichting beschikken over nieuwe informatie, die zij in samenhang met al bestaande dossiers wil onderzoeken. "Het gaat er om of we na enige research tot andere conclusies of inzichten komen over het ontstaan van de ramp. Ook houden we tegen het licht hoe het onderzoek is uitgevoerd." Veel meer kan hij nog niet zeggen over de inhoud van het nieuwe onderzoek.

Jan Paalman
De Expertgroep Klokkenluiders is onder meer door de Rijssense ex-rechercheur Jan Paalman ingeschakeld. Paalman stelt dat er in het onderzoek naar de ramp grote fouten zijn gemaakt die door politie en overheid onder tafel worden geveegd. Tot nu toe spreken meerdere officiële onderzoeken zijn visie tegen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.