Volledig scherm
© Martin Ruesink

Drie kinderen opgepakt voor overval supermarkt Enschede

ENSCHEDE - De politie heeft drie kinderen in de leeftijd van 14 tot 15 jaar oud opgepakt voor het overvallen van de Emté-supermarkt aan het Oosterveld in Enschede.

De supermarkt werd op vrijdag 11 augustus vorig jaar overvallen door de pubers. De jonge daders bedreigden twee medewerkers van het Emté-filiaal met een vuurwapen en vroegen om geld. Zover kwam het echter niet: de medewerkers sloegen alarm, waarop de overvallers er zonder buit van door gingen.

Onderzoek

De politie schakelde na de overval Burgernet in, ook werd er een rechercheonderzoek opgezet. Vorige week dinsdag is een eerste verdachte aangehouden. De andere twee zijn afgelopen maandag opgepakt.

  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.