Volledig scherm
© Martin Ruesink

Drie kinderen opgepakt voor overval supermarkt Enschede

ENSCHEDE - De politie heeft drie kinderen in de leeftijd van 14 tot 15 jaar oud opgepakt voor het overvallen van de Emté-supermarkt aan het Oosterveld in Enschede.

De supermarkt werd op vrijdag 11 augustus vorig jaar overvallen door de pubers. De jonge daders bedreigden twee medewerkers van het Emté-filiaal met een vuurwapen en vroegen om geld. Zover kwam het echter niet: de medewerkers sloegen alarm, waarop de overvallers er zonder buit van door gingen.

Onderzoek

De politie schakelde na de overval Burgernet in, ook werd er een rechercheonderzoek opgezet. Vorige week dinsdag is een eerste verdachte aangehouden. De andere twee zijn afgelopen maandag opgepakt.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.