Volledig scherm
PREMIUM
Dille & Kamille zit in de voormalige schouwburg. © Emiel Muijderman

Drie pareltjes in de binnenstad van Enschede genomineerd

ENSCHEDE - De Stichting Cultureel Erfgoed Enschede (SCEE) reikt eens per twee jaar een prijs uit. Dit jaar is het thema ‘winkelpanden in de Enschedese binnenstad’.  De vakjury heeft deze week drie nominaties bekendgemaakt. Dat zijn: 

Dille & Kamille, Langestraat 47

De jury is zeer te spreken over de verbouwing van een gedeelte van deze voormalige schouwburg. Ze is positief over de combinatie van de herinrichting van het winkelpand, het aanleggen van het erachter gelegen pleintje met doorloop naar de Walstraat en de nieuwe appartementen aan de Walstraat waarvan de nieuwe gevels als het ware om het pleintje zijn gevouwen.

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.