Volledig scherm

Drie wethouders in Enschede bedreigd om komst asielzoekerscentrum

ENSCHEDE - Tegenstanders van asielzoekerscentrum in Enschede hebben het gemunt op wethouders Van Houdt, Eerenberg en Hatenboer. Ze zijn meermalen bedreigd.

De wethouders zijn meermalen bedreigd door tegenstanders van het geplande asielzoekerscentrum in Enschede waar 600 vluchtelingen worden ondergebracht. Vooral Van Houdt moet het ontgelden als boegbeeld van het asielbeleid. Burgemeester Van Veldhuizen erkent de bedreigingen. Maar over aard en vorm ervan worden geen mededelingen gedaan. Ook wordt gezwegen over mogelijke beveiligingsmaatregelen en of er aangifte is gedaan.

De bedreigingen zijn vrijdag aan de orde gesteld in gesprekken die twee wijkagenten voerden met leden en sympathisanten van de protestgroep AZC Alert Enschede. Politiewoordvoerder Sandra Tiethoff zegt echter dat de huisbezoeken los staan van de dreigementen.

Geïntimideerd

De zeven thuis bezochte personen voelden zich geïntimideerd door de visites. „De boodschap was dat we in de toekomst moeten oppassen met onze acties, omdat deze volgens de politie strafbaar kunnen zijn”, zegt woordvoerder Nody Holkamp van AZC Alert Enschede. „Wij hebben met de bedreigingen niets te maken. AZC Alert keurt dergelijke zaken echt af.”

Volledig scherm
Wethouder Jurgen van Houdt © Toma Tudor

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.