Volledig scherm
PREMIUM

Drie zusterbedrijven aan Twentekanaal kopje onder: schuld van ‘enkele tonnen’

ENSCHEDE - De rechtbank heeft drie Enschedese bedrijven en een holding failliet verklaard die actief zijn in de scheepsbouw cq binnenvaart.

 1. Een collectesoap, online-opnaaiers, zwieren met een rolstoel en dan ook nog eens te weinig gelovigen in Almelo
  nieuwsupdate

  Een collecte­soap, online-opnaaiers, zwieren met een rolstoel en dan ook nog eens te weinig gelovigen in Almelo

  ALMELO - Als er om acht uur ’s avonds in het donker iemand komt collecteren, en het kan alleen met een pinpas. Of met een QR code. Of je moet maandelijks betalen. Zou u dat doen? Opeens was het collecteren weer in het nieuws deze week. Waren die jongens van de Zonnebloem neppers? Eerst wel en later niet. De grote vraag die achterbleef na de collectesoap was of dat we daar niet gewoon mee op moeten houden. Met collecteren aan de deur. Dit en meer in de nieuwsupdate van deze week.
 2. Henny (89) uit Enschede wil erkenning voor haar vader en 133 andere Jehova’s die stierven in de oorlog: ‘Hun namen worden niet genoemd’
  PREMIUM

  Henny (89) uit Enschede wil erkenning voor haar vader en 133 andere Jehova’s die stierven in de oorlog: ‘Hun namen worden niet genoemd’

  ENSCHEDE - Van de circa 500 Jehova’s Getuigen in Nederland, stierven er 134 in de Tweede Wereldoorlog. Ook Herman van Elburg overleefde de naziterreur niet. Hij overleed tachtig jaar geleden in het concentratiekamp Dachau. Zijn dochter Henny uit Enschede betreurt het dat zijn verhaal zelden wordt verteld. „Hoe ouder je wordt, hoe meer je dat raakt.”

In samenwerking met indebuurt Enschede