Hij zet akelige aspecten van het werk als ambulancechauffeur van zich af door er thuis met zijn vrouw over te praten.
Volledig scherm
PREMIUM
Hij zet akelige aspecten van het werk als ambulancechauffeur van zich af door er thuis met zijn vrouw over te praten. © Mandy van Dijk-Kock

Droomhuis eindigt voor ambulance-chauffeur Robert (41) uit Enschede in drama

in herinneringENSCHEDE - Hij is niet van de verjaardagen, nu maakt-ie een uitzondering. Mandy (35) en hij hebben net hun ‘nieuwe mooie grotemensenhuis’ betrokken. De smulpaap maakt levertjes met spek voor de gasten. Twee dagen nadat de ambulancechauffeur 41 is geworden, overlijdt hij.

In Herinnering
De Twentsche Courant Tubantia besteedt met enige regelmaat aandacht aan de levens van bekende en minder bekende overleden streekgenoten, met instemming van de familie. Voor opmerkingen en tips: b.janssen@tctubantia.nl.

Ze wonen jarenlang in de straat waar Mandy is geboren, met haar drielingzus Lana en hun ouders als buren. Omdat ze ‘iets nieuws’ zoeken en de rente laag staat, gaan Robert en Mandy op huizenjacht. „Het was een hele stap om die veilige haven te verlaten.” De eerste woning die ze bekijken, staat in de Enschedese wijk Ruwenbos. „We werden er allebei verliefd op.” Ze bezichtigen meer woningen, maar geen kan tippen aan de eerste. Dit ‘zorgpaar’ strijkt neer in hun droomhuis. 2,5 maand later eindigt de verhuizing in een drama.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.