Volledig scherm
Xtc-pillen ter illustratie. © ANP XTRA

‘Drugsgebruik in en rondom scholen in Enschede neemt toe’

ENSCHEDE - De PvdA is bezorgd over de toename van drugsgebruik in en rond scholen in Enschede. De partij wil weten hoe ernstig de situatie is.

De Partij van de Arbeid krijgt volgens raadslid Deniz Dönmez in toenemende mate signalen van ouders en organisaties dat er in Enschede sprake is van drugsgebruik in en rondom scholen. „Deze problematiek is niet alleen gebonden aan de scholen, maar zet zich ook voort buiten school. In diverse stadsdelen is steeds meer drugsoverlast, zijn er vernielingen, berovingen en is er sprake van loverboyproblematiek”, aldus Dönmez.

Vroegtijdig signaleren

De PvdA geeft aan zich zorgen te maken over de veiligheid in de openbare ruimte en heeft over deze kwestie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. Dönmez wil weten of de gemeente zicht heeft op het gebruik van drugs in en rondom de middelbare scholen en het ROC van Twente.

Dönmez: „Is er een structurele werkwijze rondom het vroegtijdig signaleren van drugsgebruik in de scholen? En zijn er nog Jongerenteams actief in de wijken, waarin bijvoorbeeld jongerenwerk, politie en jeugdhulpverlening betrokken zijn?"

Actief team

Ook vraagt hij zich of, of alle scholen in het voortgezet onderwijs en ROC van Twente een actief team hebben waarin de jeugdproblematiek van individuele scholieren worden besproken en afspraken gemaakt. Als dat het geval is, wil de PvdA informatie over de werkwijze van deze teams.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.